Odilon Nieuwsterug naar overzicht »

Wijnkoopgids 2019

18 / 10 / 2018

Frank Van der Auwera is een wijnschrijver waar we vertrouwen in hebben. Niet alleen vraagt hij géén inschrijvingsgeld, bovendien worden persoonlijke smaakvoorkeuren geneutraliseerd door panels van tientallen proevers die mee instaan voor de selecties. De nieuwe Wijnkoopgids 2019 is nu uit.
 
Van onze ingestuurde witte wijnen werden drie wijnen geselecteerd. De 'Les Plos' Chenin-Colombard van Maison Ventenac 2017 (€ 7,60) werd geprezen om zijn frisse maar rijpe zuren.
De Chardonnay des Landes 2017 van Laballe (€ 9,20) maakte indruk vanwege zijn evenwicht en subtiel karakter. De swingende, aromatische Château La Freynelle 2017 (€ 9,00) kreeg een Oscar en dat was jaren geleden voor een witte Bordeaux.
 
Bij de rode wijnen hebben onze twee selecties tevens een Oscar toegekend gekregen voor de ijzersterke prijs/kwaliteitsverhouding. Het gaat om de 'Capitán Julián' Tempranillo 2015 van Bodegas Ontinium en de 'Acuma' 2017 van Ego Bodegas.
 
Heel belangrijk ook vinden we dat Frank ons toevertrouwde dat ál onze ingestuurde wijnen heel sterk scoorden en vaak maar nipt buiten de selectie vielen.