Odilon Nieuwsterug naar overzicht »

Klant in de kijker: Zeno

25 / 04 / 2015

 

Zes jaar geleden openden de toen nog piepjonge Reinout Reniere en Ines Parret hun restaurant in Brugge. Ze werken hard en slagen erin hun eigen weg te vinden met eigentijdse, persoonlijke creaties met veel inventiviteit. Doorheen de jaren werd de gastronomische lat telkens wat hoger gelegd. Het is indrukwekkend wat chef Reinout en souschef Willemijn met z'n tweetjes uit de keuken toveren.

Het interieur werd twee jaar geleden volledig vernieuwd en lichter en moderner ingericht. Ines en sommelier Jasper zorgen voor een warme ontvangst en deskundige uitleg bij de gerechten en wijnen.

 

In het menu dat pas is gestart wordt onze Montfrin La Tour 2014 geschonken bij het voorgerecht van gebrande komkommer, radijsjes en verse kaas.

De tussengerechten zijn Oosterscheldekreeft, met witlofblad, jonge courgette, geboterde groetenbouillon en groene asperges, met kalfsmerg en daslook. Hierbij komt de Régia Colheita van Carmim uit Portugal. Verder doet de nieuwe Yin-Yang van Domaine de Sauzet het ongetwijfeld uitstekend bij de Hoevekip met paksoi en morieltjes.

 

Restaurant Zeno

Vlamingstraat 53

8000 Brugge

tel. 050/68 09 93

www.restaurantzeno.be

info@restaurantzeno.be

gesloten op zaterdagmiddag, zondag en maandag