Odilon Nieuwsterug naar overzicht »

Klant in de kijker: restaurant 't Korennaer

23 / 09 / 2012

Chef Edwin van Goethem timmert al vijftien jaar aan de weg en heeft zijn klasserestaurant tot de top van het Waasland gebracht. Hij besteedt veel aandacht aan het selecteren van topproducten en ook voor de keuze van de wijnen vertrouwt hij op zijn eigen goede smaak. Onze wijnen werden gekozen voor de "culinaire reis" die loopt tot eind oktober. Het menu kan u hier zien.

De Domaine de la Fouquette "Brin de Mimosa" ondersteunt het frisse voorgerecht, Sint-jacobsvrucht en garnaal met groene appel, appelbalsamico en zurkelsorbet. Het tweede gerecht is een couscous met griet, softshellkrab, pijlinktvis en rotsgarnaal waar een pittige bouillabaisse bij komt. De stevige maar subtiele Riofavara Marzaiolo biedt hier het weerwerk. Als laatste witte wijn (voor wie 5 of 6 gangen kiest) komt de knappe "Bouquet de Blanc" van Guy Farge bij langoustine met iberico-spek. Het hoofdgerecht, borst en bout van wilde eend met een licht zoetige garnituur, past bij de licht aardse en sappige Barbera van Roberto Ferraris.

Restaurant 't Korennaer, Nieuwkerkenstraat 4, Nieuwkerken-Waas

www.korennaer.be

Gesloten op maandagavond, dinsdag en woensdag. Reservaties via de website of telefonisch op 03/778 08 45.