Odilon Nieuwsterug naar overzicht »

7x Wijnkoopgids 2014

28 / 09 / 2013

Maar liefst zeven van onze wijnen hebben de selectie gehaald van de Wijnkoopgids 2014! Als je weet dat we tien wijnen instuurden, is dit een echte recordscore. Gemiddeld halen slechts 1 op 10 van de ingezonden wijnen de selectie! Volgens auteur Frank Van der Auwera hebben we hiermee ons "bewijs van goed gedrag en zeden" op oenologisch niveau gehaald.

Welke wijnen zijn gekozen? De Muscadet 'Harmonie' van Michel Delhommeau miste op een haar een Oscarvermelding. Een verrukking tegenover de zovele banale Muscadets. De Viña Buron Verdejo is op en top een Verdejo zoals die hoort te zijn. De Reguengos Reserva van Carmim, uit de Alentejo, wordt geprezen vanwege de volle smaak en de subtiele houttoets. De Serre de Guéry Viognier krijgt de titel "ballerina van de viogniers" mee en werd bedacht met een Oscar.

Bij de rode wijnen halen twee van onze Portugese wijnen de selectie: de Paço das Côrtes Critterium Reserva en de Coelheira. Onze vaste klanten weten al hoe goed deze wijnen zijn! Dat de nieuwe Membrillera van Bodegas Carres bedacht wordt met een Oscar doet ons veel deugd.

De nieuwe Wijnkoopgids verschijnt half oktober.

Bestel nu een proefpakket met de 7 laureaten van dit jaar en 5 wijnen die in de vorige edities scoorden voor € 115, inclusief de Wijnkoopgids 2014.