De familie Rueda Perez is al drie generaties wijnbouwer, maar tot 2002 werden de druiven verkocht. In dat jaar bouwden ze een eigen kelder. Hun 60 ha wijngaarden bestaan uitsluitend uit Verdejo en liggen in het hart van de Rueda, in het dorp Pozaldez. Deze druif is heel gevoelig aan oxidatie en daarom is het erg belangrijk dat ze alle stappen zelf kunnen controleren, van wijngaard tot fles.
Strogeel en zeer helder. In de neus de typische tonen van ananas en perzik met een hint van anijs. Mooi vol en tegelijk erg fris. Typerend fijn bittertoetsje in de afdronk.
wijngaard
Alle wijngaarden liggen in Pozaldez op ongeveer 700 m hoogte. De zandleembodem met erg veel stenen is rijk aan kalk en magnesium en is goed waterdoorlatend.
kelder
De machinale oogst gebeurt grotendeels 's nachts, zodat de druiven koel de kelder binnenkomen. In de pers is er een korte schilweking van 7 à 10 uur om de aroma's maximaal uit de schil te halen. De gisting gebeurt bij lage temperatuur, 14°C, en duurt dan ook 20 tot 30 dagen. Verdere rijping op inox.
onderscheidingen
2011: Vino Magazine september 2012: 85% (sterk aanbevolen)
2012: laureaat in de Wijnkoopgids F. Van der Auwera 2014