Tramini '1014' 2021 terug naar overzicht »Hongarije

Dubicz , Hongarije


domein

Mátra is de tweede grootste wijnstreek van Hongarije, met een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinen. Doorheen de Middeleeuwen was de streek gerenommeerd. De vulkanische bodem, de zuidgerichte hellingen en de bescherming tegen noordenwinden door de Westelijke Karpaten maken de streek bijzonder geschikt voor wijnbouw. De familie Dubicz nam in 2003 een historisch vooraanstaand domein in Gyöngyös over waar al meer dan 115 jaar wijn gemaakt wordt. Sinds 2016 verkopen ze de wijn onder hun eigen naam.


omschrijving

Bleek witgele, briljante kleur. Zeer aromatische wijn met aroma's van rozen en muskaatdruiven, typisch voor traminer. Frisse, zuivere smaak met veel zuren die de zoetheid goed opvangen. Een elegante, friszoete wijn.


wijngaard

Vulkanische bodem. De wijngaarden liggen op een hoogte van 1014 meter.


kelder

De druiven worden overrijp geplukt. Aan 11% alcohol wordt de alcoholische gisting gestopt door te koelen en de gist weg te filteren. Op die manier wordt een dessertwijn met 60 gram restsuiker bekomen. De wijn rijpt nog een paar maand op inox en de botteling volgt in het begin van het jaar.


download fiche

type
vol wit, zoet

land
Hongarije

domein
Dubicz

naam
Tramini '1014'

regio
Mátra

jaar
2021

druivensoorten
traminer : 100%

herkomstbenaming
Mátra

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
desserts met fruit

alcoholpercentage
11% Vol.

€ 8,80 - 75cl
Terug verwacht Dec '22