Dit recente project – opgestart in 2009 – wordt gedragen door het jonge koppel Elena Garcia en oenoloog Moisés Casas Casas. Op de hoogvlakte van Toledo (ten Zuiden van Madrid) maken ze met de druivenrassen tempranillo en verdejo moderne, fruitgedreven wijnen met respect voor het terroir en de omgeving. De wijngaarden worden dan ook biologisch beheerd.
omschrijving
Transparant robijnrood. Frisse, heel zuivere neus van rood fruit (framboos, aalbes, bosbes). Elegante, soepele smaak met diepgang.
wijngaard
De wijngaarden liggen in Miguel Esteban, op een hoogvlakte op 730 m hoogte. De bodem is arm, met ronde keien aan de oppervlakte, klei en kalksteen in de ondergrond, zonder irrigatie. De wijngaard is gemiddeld 60 jaar oud. Het rendement is dan ook laag: 3000 kg/ha (20 hl/ha).
kelder
De druiven werden eind augustus met de hand geplukt. Na een zachte kneuzing volgde een koude weking en vervolgens een gisting van 18 dagen bij 22°C. Na de gisting rijpte de wijn 3 maanden in eik. De wijn werd gebotteld in het voorjaar na klaring en filtering.