Tempranillo 2020 terug naar overzicht »Spanje

Eccevinum , Spanje


domein

Dit recente project – opgestart in 2009 – wordt gedragen door het jonge koppel Elena Garcia en oenoloog Moisés Casas Casas. Op de hoogvlakte van Toledo (ten Zuiden van Madrid) maken ze met de druivenrassen tempranillo en verdejo moderne, fruitgedreven wijnen met respect voor het terroir en de omgeving. De wijngaarden worden dan ook biologisch beheerd.


omschrijving

Transparant robijnrood. Frisse, heel zuivere neus van rood fruit (framboos, aalbes, bosbes). Elegante, soepele smaak met diepgang.


wijngaard

De wijngaarden liggen in Miguel Esteban, op een hoogvlakte op 730 m hoogte. De bodem is arm, met ronde keien aan de oppervlakte, klei en kalksteen in de ondergrond, zonder irrigatie. De wijngaard is gemiddeld 60 jaar oud. Het rendement is dan ook laag: 3000 kg/ha (20 hl/ha).


kelder

De druiven werden eind augustus met de hand geplukt. Na een zachte kneuzing volgde een koude weking en vervolgens een gisting van 18 dagen bij 22°C. Na de gisting rijpte de wijn 3 maanden in eik. De wijn werd gebotteld in het voorjaar na klaring en filtering.


onderscheidingen

2017: Guia Peñin 89/100


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Spanje

domein
Eccevinum

naam
Tempranillo

regio
Castilla - La Mancha

jaar
2020

druivensoorten
tempranillo = aragonês = tinta roriz : 100%

herkomstbenaming
Vino de la tierra de Castilla

schenktemperatuur
14-16°C

gerecht
pasta's, paddestoelen, vis, gegrild of gebakken, gevogelte (kip, kalkoen), lam, varkensvlees, pluimwild (fazant, patrijs), halfharde kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 10,00 - 75cl