Red on Black 2022 terug naar overzicht »Griekenland

Mitravelas , Griekenland


domein

Mitravelas is het oudste domein in Nemea (in het Oosten van de Peloponnesos), opgericht in 1913 door de broers Mitravelas maar met wortels die teruggaan tot 1828. Aanvankelijk werd enkel bulkwijn gemaakt maar de ambitie en de kwaliteit steeg vanaf 1945 toen Andrew Mitravelas overnam. Sinds 2003 heeft zoon Konstantinos de leiding over het domein. De 'Red on Black' is een moderne, fruitgedreven interpretatie van de grote agiorgitiko-druif, terwijl de 'Ktima' (Grieks voor 'domein') de klassieke, krachtige versie is, met nog veel bewaarpotentieel.


omschrijving

Transparant robijnrode wijn met purperen accenten. Uitbundig aroma van rood fruit (aalbes, granaatappel). Fruitige smaak met soepele tannines, een lichte kruidigheid en een hint van caramel. Is op zijn best lichtjes gekoeld.


wijngaard

De wijngaarden liggen op een hoogte van 350 m. De bodem bestaat uit klei en zand bovenop een kalkhoudende laag die het water vasthoudt. De stokken zijn 15 tot 25 jaar oud en geven een rendement van gemiddeld 67 hl/ha.


kelder

De oogst gebeurt doorgaans in de eerste helft van september. De gisting gebeurt in inox met een lokaal geselecteerde giststam. Na een schilweking van 6 dagen wordt de wijn geperst. Na verdere gisting en malolactaat-omzetting rijpt de wijn nog 4 maanden in inox voor de botteling.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Griekenland

domein
Mitravelas

naam
Red on Black

regio
Peloponnisos

jaar
2022

druivensoorten
agiorgitiko : 100%

herkomstbenaming
Nemea

schenktemperatuur
12-14°C

gerecht
pasta's, gevogelte (kip, kalkoen), varkensvlees, romige kazen

alcoholpercentage
14% Vol.

€ 10,30 - 75cl