Quatrième pas sur la lune 2020 terug naar overzicht »Frankrijk

Marie de Lauzerda , Frankrijk


domein

Nadat Pascal Brunier zijn hele leven op andere domeinen heeft gewerkt, neemt hij in 2005 de wijngaarden van wijlen zijn grootmoeder over. Ze heette Marie, en de plaatsnaam van de wijngaard is Lauzerda, vandaar de naam van het domein. De 36 ha liggen in Villespassans, tussen de Middellandse Zee en het Massif de Caroux. De helft van de wijngaard is ouder dan 30 jaar. Pascal Brunier werkt biologisch. Hij maakt wijnen met finesse die de typiciteit van Saint-Chinian weerspiegelen.


omschrijving

Robijnrode wijn met een expressieve neus van rood fruit (aardbei, framboos, aalbes) met een aardse toets. Gulle smaak met veel fruit en elegante tannines, evenwichtig en lang van afdronk.


wijngaard

Wijngaard op 250 m hoogte met kalkhoudende kleibodem. De druivelaars zijn 25 jaar oud, aangeplant a rato van 4400 stokken/ha. Biologische landbouw met laag rendement: 39 hl/ha.


kelder

Machinale oogst. De druiven worden per druivenras apart gevinifieerd, met een schilweking van twee tot drie weken. Na de alcoholische gisting rijpt de wijn nog 8 maanden op cuve.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Marie de Lauzerda

naam
Quatrième pas sur la lune

regio
Languedoc

jaar
2020

druivensoorten
grenache = garnacha : 40%
syrah : 60%

herkomstbenaming
Saint-Chinian AOP

schenktemperatuur
14-16°C

gerecht
paddestoelen, eend, lam, varkensvlees, rood vlees, halfharde kaas

alcoholpercentage
14,5% Vol.

€ 12,80 - 75cl