Pouilly-Fuissé 'Clos Scellés' 2021 terug naar overzicht »Frankrijk

Domaine Marcel Couturier , Frankrijk


domein

Marcel Couturier was vroeger lid van de coöperatie van Loché. Als perfectionnistische wijnboer deed het hem echter pijn om te zien hoe zijn druiven vermengd werden met deze van buren die het minder nauw nemen. Na veel wikken en wegen besloot hij in 2005 om uit de coöperatieve te stappen en zelf zijn wijn te maken. Hij heeft een duidelijk visie hoe witte wijn uit de Mâconnais moet zijn: zuiver, met zuren die voor spanning moeten zorgen, steeds gerijpt op hout maar zonder dat dit opvalt in de smaak. De wijnbouw is bijna biologisch: geen onkruidverdelgers, er wordt geploegd tussen de stokken, zwavel en kopersulfaat voor de behandelingen.


omschrijving

Strogele wijn. Aroma's van appel, peer, bloesems en een hint vanille. Krachtige en intense smaak, gecombineerd met een strakke mineraliteit en fijne, rijpe zuren. Grote chardonnay die gerust nog een paar jaar kan rijpen.


wijngaard

Clos Reyssier is een van de bekendste crus van Pouilly-Fuissé. Het is een wijngaard van 14 ha genoemd naar de vroegere eigenaar, nu verdeeld onder verschillende wijnbouwers. De hellende wijngaard is naar het zuidoosten gericht. De bodem bestaat uit klei met harde kalksteen uit het Jura in de ondergrond.

Door de kleine oogst in 2021 werd de druiven van Clos Reyssier samen gevinifieerd met de druiven van Les Scellés, vandaar de naam "Clos Scellés".


kelder

Manuele oogst. Gisting en rijping in Franse eik, bij keldertemperatuur en zonder toevoeging van gist. Na een jaar op vat wordt de wijn gebotteld.


download fiche

type
vol wit, droog

land
Frankrijk

domein
Domaine Marcel Couturier

naam
Pouilly-Fuissé 'Clos Scellés'

regio
Bourgogne

jaar
2021

druivensoorten
chardonnay : 100%

herkomstbenaming
Pouilly-Fuissé

schenktemperatuur
12-14°C

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 31,00 - 75cl
Terug verwacht okt '22