Passos de Lisboa Reserva 2021 terug naar overzicht »Portugal

Paço das Côrtes , Portugal


domein

Dit jonge bedrijf werd in 2004 opgezet door de broers Luís en Pedro Rosado. Ze zijn opgegroeid tussen de wijngaarden en hebben zelf lang nagedacht over hoe ze op rendabele manier een goede, concurrentiële wijn konden maken. De oplossing ligt in samenwerking: de druiven komen van Quinta do Gradil in Cadaval, waar top-oenoloog António Ventura het wijnmaken controleert. De botteling gebeurt in een ultramoderne installatie in Alcobaça die gedeeld wordt met 17 andere producenten. Op die manier drukt men de kosten. Er worden ongeveer een half miljoen flessen per jaar geproduceerd, uitsluitend reservas. Maar liefst 90% wordt geëxporteerd, een unicum in Portugal.

 


omschrijving

Diep robijnrood. Aroma's van kersen en rood fruit, met toetsen van kruiden (o.a. vanille) en bloemen. Rijke, volle maar zachte smaak met soepele tannines. Moderne stijl.


wijngaard

Selectie van de beste terroirs van Paço das Côrtes. De bodems zijn klei- en kalkhoudend en de nabijheid van de oceaan zorgt voor een martieme invloed.


kelder

Na de oogst gisten de ontriste druiven in inox bij maximaal 24°C. Daarna volgt een rijping van 6 maanden op Amerikaanse eik.


onderscheidingen

2018: International Wine Report 92/100


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Portugal

domein
Paço das Côrtes

naam
Passos de Lisboa Reserva

regio
Lisboa

jaar
2021

druivensoorten
tempranillo = aragonês = tinta roriz
alicante bouschet
syrah

herkomstbenaming
Vinho Regional Lisboa

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
eend, lam, rood vlees, stoofschotels, pluimwild (fazant, patrijs), pelswild (hert, reebok, everzwijn), halfharde kaas, harde pittige kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 10,50 - 75cl
Terug verwacht Sep '22