Domaine Parpalhòl (occitaans voor 'vlinder') is vrij recent gecreëerd door de twee vrienden Julien en Serge. Julien nam de wijngaarden van de familie over in 2006 en volgede wijnbouwopleidingen en stages om zelf wijn te kunnen maken in plaats van de druiven te verkopen zoals de ouders deden. Serge komt uit de horeca en volgde wijnopleidingen in Suze-la-Rousse en Zwitserland. De 30 hectare wijngaarden liggen net ten Noorden van Béziers, in een gebied zonder AOC. Ze laten zich bijstaan door oenologe Sophie Brun.
omschrijving
Strogele kleur. Uitnodigende neus van steenfruit en peren. Rijke, volle smaak met een zekere vettigheid maar ook goede zuren die het geheel levendig houden. Een bijzonder geslaagde assemblage.
wijngaard
Zandbodem met klei en kalk op een plateau op ca. 20 km van de Middellandse Zee. De wijngaard is 20 jaar oud. De wijngaarden worden biologisch beheerd.
kelder
Na de oogst worden de druiven meteen pneumatisch geperst. Na een statische 'débourbage' (bezinking) gist de wijn in een inox tank met temperatuurscontrole.