Olivastro 2022 terug naar overzicht »Spanje

Bodega y Viñedos Carres , Spanje


domein

José Luis Torres Carpio is wijnmaker van de derde generatie. Zijn familie bezit 60 ha oude tot zeer oude wijngaarden in Requena (DO Utiel-Requena). De ouders verkochten echter de wijn in bulk. José Luis nam over in 2008 met de bedoeling zijn eigen wijnen te bottelen met de hoogst mogelijke kwaliteit. Hij koos resoluut voor bio-dynamische wijnbouw (zonder label, want hij wil “geen deel uitmaken van een sekte”). De meest aangeplante druif hier is bobal, een variëteit met veel kleur en materie. Sinds 2019 zijn de wijnen eleganter, met een meer pure fruitexpressie.


omschrijving

Donker robijnrood. Intens aroma van zwarte bessen, florale aroma's, getoaste en rokerige toetsen van het hout. Sappige, persistente smaak, rond en levendig.


wijngaard

De percelen wijngaard van Carres ligt in Casas de Eufemia, dicht bij Requena. Alle wijngaarden liggen in een straal van 1km rond het dorp. Enkel de beste en oudste wijngaarden komen in aanmerking voor de eigen wijn, de andere druiven worden verkocht. Voor deze wijn zijn de stokken minstens 50 jaar oud en in struikvorm struikvorm gesnoeid. De wijnbouw is volledig bio-dynamisch, echter zonder officiële erkenning.


kelder

Manuele oogst met selectie bij het binnenkomen van de kelder. Na de klassieke gisting rijpt de wijn gedurende korte tijd op nieuwe eik.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Spanje

domein
Bodega y Viñedos Carres

naam
Olivastro

regio
Valencia

jaar
2022

druivensoorten
bobal : 100%

herkomstbenaming
Utiel-Requena DOP

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
gevogelte (kip, kalkoen), duif, lam, varkensvlees, rood vlees, halfharde kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 14,30 - 75cl