l'Art de Maison Neuve 2019 terug naar overzicht »Frankrijk

Château Maison Neuve , Frankrijk


domein

Het domein is onderdeel van Vignobles Michel Coudroy, samen met het bekendere maar veel kleinere Château Haut-Tropchaud in Pomerol. Château de Maison Neuve omvat 72 ha, waarvan 62 ha in Montagne Saint-Emilion en 7,5 ha in Lalande-de-Pomerol; deze wijn wordt verkocht onder de naam La Faurie Maison Neuve. Michel Caudroy staat bekend als een harde werker, hij heeft Maison Neuve aan de top van de appellatie gebracht dankzij een grote aandacht voor de wijnbouw: streng snoeien, ontbladeren, groene oogst,...


omschrijving

Donkere, gul tranende wijn. Expressief aroma met veel zwart fruit, cacao, geroosterd brood en vanille. Krachtige smaak met veel fruit en directe charme. In de afdronk komen de gegrilde toetsen terug.


wijngaard

De bodem is alluviaal (afzetting van keien) op een ondergrond van kalkhoudende klei met aders van ijzerhoudende aarde. De expositie is zuidwest. De 'Art' de Maison Neuve is afkomstig van de oudste percelen merlot.


kelder

Tegenover de gewone Château Maison Neuve is de 'Art' gemaakt van rijpere druiven, die langer gisten (tot een maand) en langer rijpen op hout (circa 18 maand).


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Château Maison Neuve

naam
l'Art de Maison Neuve

regio
Bordeaux

jaar
2019

druivensoorten
merlot : 100%

herkomstbenaming
Montagne Saint-Emilion

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, harde pittige kaas

alcoholpercentage
14,0% Vol.

€ 16,00 - 75cl
€ 36,00 - 150cl