Déjeuner à la Campagne en 1920 2022 terug naar overzicht »Frankrijk

Château Jalousie-Beaulieu , Frankrijk


domein

Château Jalousie Beaulieu is een domein van 200 hectaren wijngaarden en 40 hectaren weiden, bossen en vijvers op de rechteroever van de Dordogne. Het domein ontstond in 1910 door de aankoop van 20 ha grond door Pierre Auguste Duporge. In de loop der jaren werd er uitgebreid, vooral vanaf 1999 toen Philippe Person overnam, hij breidde sterk uit en vernieuwde de kelders. Stilaan neemt Pierre Person (6de generatie) het over. De wijngaarden strekken uit tot tegen Fronsac en de licht glooiende bodems bestaan vooral uit kalkhoudende klei. Er is voor 80% merlot aangeplant. Op het domein besteden ze veel aandacht aan duurzaamheid, ze hebben dan ook het label 'haute valeur environnementale' (niveau 3). 


omschrijving

Op het etiket prijkt een foto van 100 jaar oud van een familiepicknick in de tuin. Meteen is duidelijk waar deze wijn voor staat: een genereuze, soepele wijn om van te genieten, zonder pretentie of tierelantijntjes. Zonder hout ook: in deze wijn proef je het pure fruit.


wijngaard

De wijngaard is gemiddeld 25 jaar oud. Er worden geen onkruidverdelgers gebruikt zodat de biodiversiteit in stand blijft.


kelder

De ontsteelde druiven worden enkele dagen geweekt bij lage temperatuur zodat de aromacomponenten en het kleur op een zachte manier aan de schilletjes worden onttrokken. Daarna volgt een klassieke gistin in inox cuves met temperatuurscontrole. Na de gisting rijpt de wijn slechts 6 maanden verder zodat het fruit maximaal bewaard blijft.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Château Jalousie-Beaulieu

naam
Déjeuner à la Campagne en 1920

regio
Bordeaux

jaar
2022

druivensoorten
merlot : 75%
cabernet sauvignon : 20%
malbec : 5%

herkomstbenaming
Bordeaux Supérieur

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
gevogelte (kip, kalkoen), duif, varkensvlees, halfharde kaas

alcoholpercentage
13% Vol.

€ 10,00 - 75cl
Terug verwacht Jan '24