Crianza 2018 terug naar overzicht »Spanje

Bodegas Paco Garcia , Spanje


domein

Paco Garcia (opgericht in 2008) staat voor liefde voor het vakmanschap en inzet in alle facetten van het leven. 'Paco' is in Spanje kort voor Francisco en de naam 'Paco Garcia' is dan ook een eerbetoon aan twee overleden Francisco's: Francisco Garica, de vader van Juan Bautista en oprichter van de kelder, en Chisco Garcia, de oudere broer van Juan Bautista. De wijnen zijn modern gemaakt en zijn rond, fris en vol van smaak. De 40 ha wijngaarden liggen langs Río Leza, op 420m hoogte.


omschrijving

Donkere, robijnrode kleur. Intense aroma's van rijp fruit (kersen, perziken) met kruidige toetsen (munt) en chocolade en potloodslijpsel. Krachtige, intense smaak maar ook harmonieus een aangenaam, met het accent op het fruit.


wijngaard

De druiven zijn afkomstig van drie wijngaarden: Paraje 3 Marqueses (aangeplant in 1998) in Varea en Las Canteras en Santa Ana (aangeplant resp. in 1986 en 1998) in Murillo de Río Leza. 


kelder

Na de pluk worden de druiven ontsteeld en vervolgens koud geweekt gedurende 48 uur bij 5 tot 10°C. Vervolgens start de gisting heel traag bij lage temperatuur. Door de unieke tronconische vorm van de cuves komen ze tot een heel intense maar zachte extractie. De malolactaat-omzetting gebeurt direct na de gisting in inox tanks. Vervolgens rijpt de wijn één jaar op vaten van 225 liter van Franse eik, en na de botteling nog een jaar op fles.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Spanje

domein
Bodegas Paco Garcia

naam
Crianza

regio
Rioja

jaar
2018

druivensoorten
tempranillo = aragonês = tinta roriz : 90%
grenache = garnacha : 10%

herkomstbenaming
Rioja DOC

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
lam, varkensvlees, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, harde pittige kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 13,50 - 75cl
Terug verwacht Mar '22