Bo & Co 2019 terug naar overzicht »Italië

Mora & Memo , Italië


domein

De wijngaard van Mora&Memo ligt in het Zuiden van het eiland, nabij Senorbì, op 25 km van de kust van Cagliari. De 37 ha behoorden vroeger toe aan een adellijke familie uit Toscane, maar werden in 2011 overgekocht door een lokale groepering van families met een lange traditie in wijnbouw. Met hun expertise willen ze moderne wijnen brengen die toch een juiste vertaling geven van het terroir. De geïsoleerde ligging, de prima geschikte bodems en het uitstekende klimaat hebben Sardinië in de loop der eeuwen een eigen wijncultuur laten ontwikkelen. De lokale druivenrassen vermentino (wit) en cannonau (rood) spelen hierbij een belangrijke rol.


bijkomende info

De tekeningen op het etiket van de hand van Katia Marcias stellen de vrouwen in traditionele klederdracht voor. Gekleed in deze zwarte Moorse gewaden worden ze bandidas genoemd. Het zijn sympathieke maar rebelse karakters die symbool staan voor de vrijheid.


omschrijving

Intens robijnrood. Aroma's van rood fruit en specerijen. Rijke structuur, zacht en rond, met rijpe tannines.


wijngaard

De gebruikte druiven zijn bovale Sardo en Monica di Sardegna. Bovale Sardo is een autochtone druif die identiek is aan de Spaanse tintilla/graciano. H


kelder

De oogst gebeurde op verschillende tijdstippen en met een selectie van de druiven in de wijngaard. De gisting gebeurde met geselecteerde gisten waarbij er 8 tot 10 dagen schilcontact was. Na de persing verbleef de wijn korte tijd in inox voor de malolactaat-omzetting, gevolgd door een rijping op eiken vaten.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Italië

domein
Mora & Memo

naam
Bo & Co

regio
Sardegna

jaar
2019

druivensoorten
bovale : 50%
monica : 50%

herkomstbenaming
Isola dei Nuraghi IGT Rosso

schenktemperatuur
16-18°C

alcoholpercentage
13% Vol.

€ 15,00 - 75cl
Terug verwacht Feb '22