Blanc Sec 2023 terug naar overzicht »Frankrijk

Château La Freynelle , Frankrijk


domein

Château La Freynelle is ontstaan in 1789. Huidige eigernares Véronique Barthe maakt de 8ste generatie uit, zij erfde van haar ouders in 1992. Het domein omvat 75 ha in verschillende gemeenten van de entre-deux-mers: Daignac, Targon, Faleyras en Espiet. De kelder is bijzonder modern uitgerust. Philippe Gardère is oenoloog en leidt de dagelijkse werking van het domein samen met een team van tien mensen. Samen met Véronique bezit hij Château d'Arcole in Saint-Emilion. De flamboyante Véronique is bezielster van dit domein, ze heeft een frisse kijk en en is niet bang om te veranderen. Zo bottelt ze haar Bordeauxwijnen met een schroefdop.


omschrijving

Strogele kleur. Bijzonder aangename, uitnodigend aromatische wijn met toetsen van witte bloemen, exotisch fruit (mango, passievrucht, lychee) en perzik. We proeven een goede structuur en een volheid die verrassend voor een wijn met slechts 12,5% alc. Een fruitige, levendige Bordeaux zoals er meer zouden moeten zijn.


wijngaard

De wijngaarden bevinden zich op heuveltoppen in een zachtglooiend landschap. De bodem bevat veel klei en kalk. De expositie is voornamelijk zuidelijk. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud.


kelder

De wijn gist in inox tanks bij een lage, gecontroleerde temperatuur.


onderscheidingen

2017: Oscar in de Wijnkoopgids 2019 van F. Van der Auwera


download fiche

type
fris wit, droog

land
Frankrijk

domein
Château La Freynelle

naam
Blanc Sec

regio
Bordeaux

jaar
2023

druivensoorten
sauvignon blanc : 55%
semillon : 25%
muscadelle : 20%

herkomstbenaming
Bordeaux

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
aperitief, salades, asperges, groenten, mosselen, oesters, zeevruchten, vis, gerookt, vis, gepocheerd, geitenkaas

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 10,00 - 75cl