Black Gorilla 2022 terug naar overzicht »Frankrijk

Domaine Guinand / CLR , Frankrijk


domein

Serge en Sophie Guinand bewerken 65 hectare wijngaarden in Saint-Christol, een dorpje tussen Nîmes en Montpellier, op 25 km van de Middellandse Zee in de AOP Languedoc. De familie is al acht generaties eigenaar, maar het is pas in 1993 dat ze beslissen om uit de coöperatie te stappen en wijnen onder hun eigen label op de markt te brengen. Sinds 2002 zijn ze erkend door Terra Vitis als duurzaam wijnbouwbedrijf. Naast hun eigen productie werken ze samen met Caves Languedoc Roussillon (CLR) om voor hen op maat een aantal wijnen te maken.


omschrijving

Diep robijnrood met paarse accenten. Aroma's van rood fruit en kruiden. Rijke, volle en zachte smaak zonder storende elementen. Ondanks de 15% alcohol en de vermelding 'strong wine' is dit eigenlijk een harmonieuze wijn waarbij de alcohol niet opvalt. Heel toegankelijk en gastronomisch breed inzetbaar.


wijngaard

De bodems op het domein zijn divers en bestaan vooral uit leem en zand, maar deels ook uit terrassen met de fameuze "galets roulés", grote ronde keien die de warmte 's nachts vasthouden. Het zijn alluviale bodems. De nabijheid van de zee heeft een temperende invloed op de temperaturen.


kelder

De merlot en cabernet sauvignon worden klassiek vergist bij circa 25°C. De 'cuvaison' (periode in de gistingskuip) is lang, 23 dagen. Voor de merlot worden er pigeages toegepast. Na de gisting wordt de wijn geassembleerd en rijpt deze nog 6 maanden verder op tank.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Domaine Guinand / CLR

naam
Black Gorilla

regio
Languedoc

jaar
2022

druivensoorten
merlot
cabernet sauvignon

herkomstbenaming
Vin de France

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
paddestoelen, lam, varkensvlees, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten

alcoholpercentage
15% Vol.

€ 8,60 - 75cl