Barbera d'Asti 'I Suôrí' 2022 terug naar overzicht »Italië

Roberto Ferraris , Italië


domein

Dit is een typisch Piemontees klein familiebedrijf. Roberto Ferraris bezit 9 ha schitterend gelegen wijngaarden in de heuvels van Agliano Terme, in het hart van het gebied van de Barbera d'Asti. Het domein maakt enkel rode wijnen: verschillende cuvées Barbera (met en zonder hout) en een Nebbiolo.


omschrijving

Heel donkere kleur, neus van kersen en zoethout, lichtjes jammy. Heel rond, fluwelig en zacht in de mond dankzij de rijpe en soepele tannines. Bijzonder zuiver en sappig fruit, heel veel kwaliteit voor z'n geld.


wijngaard

100% Barbera, afkomstig van de jongere wijnstokken. De bodem is ongewoon sterk leemhoudend met kalk. De opbrengst ligt rond 60 hl/ha. Er wordt enkel gewerkt met natuurlijke mest en behandelingen gebeuren voornamelijk met koper en zwavel.


kelder

Manuele pluk en gisting met geselecteerde gist in inox tanks met temperatuurscontrole. Na de gisting en malolactaatgisting rijpt de wijn nog verder in tank tot juni van het volgende jaar. De wijn wordt bewust niet op hout gerijpt om het volledige karakter van druif en wijngaard in ere te houden.


onderscheidingen

Laureaat in de Wijnkoopgids 2013 (F. Van der Auwera)


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Italië

domein
Roberto Ferraris

naam
Barbera d'Asti 'I Suôrí'

regio
Piemonte

jaar
2022

druivensoorten
barbera : 100%

herkomstbenaming
Barbera d'Asti DOCG

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), lam, varkensvlees, pluimwild (fazant, patrijs), romige kazen

alcoholpercentage
14,5% Vol.

€ 11,20 - 75cl