Zestos Malvar 2017 terug naar overzicht »







Spanje

Compañia de Vinos del Atlántico , Spanje


domein

Dit opmerkelijk wijnbedrijf is in 2002 opgericht door twee studiegenoten. Patrick Mata bleef na zijn thesis over export naar Amerika hangen in de VS en startte er Olé Imports. Hij schakelde zijn vriend Alberto Orte in om in Spanje bij verschillende wijndomeinen geschikte wijnen te selecteren en desgewenst zelf te maken. Ze deelden Spanje in in klimaatzones (zie kaart, hoe hoger het cijfer, hoe meer zon) en zoeken in elke zone naar de hoogst gelegen wijngaarden met oude stokken. In de vinificatie willen ze fruit, fraîcheur en karakter naar voor brengen. Ze brengen dus een totaal-aanpak van wijnstok tot etiket. Wij brengen deze wijnen in exclusiviteit naar België.


omschrijving

De wijnregio Madrid begint pas de laatste jaren met mondjesmaat erkenning te krijgen. Een heel lokale en onbekende druif is de malvar (slechts 300 ha aangeplant), aromatischer en voller dan de meer bekende airen-druif. Levendige, fruitige neus (steenfruit, citrus, lychee), fris in de mond met tegelijk een mooie rondeur in de mond. Boeiende, moderne wijn.


wijngaard

De wijngaarden staan ten Zuidoosten van Madrid, nabij Arganda del Rey, in klimaatzone 7. De arme bodems geven lage opbrengsten en de koele nachten (760m hoogte!) zorgen voor een trage rijping, wat goed is voor de ontwikkeling van aroma's. De wijnbouw is biologisch.


kelder

Na een koude schilweking van 12 uur gist de most gedurende 20 dagen bij lage temperatuur (10°C). De verdere rijping is op inox, er komt geen hout aan te pas.


onderscheidingen

2013: Oscar in de Wijnkoopgids 2015


download fiche

type
fris wit, droog

land
Spanje

domein
Compañia de Vinos del Atlántico

naam
Zestos Malvar

regio
Diverse regio's

jaar
2017

druivensoorten
malvar : 100%

herkomstbenaming
Vinos de Madrid

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, mosselen, zeevruchten, vis, gerookt, vis, gepocheerd

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 7,50 - 75cl