Dit recente project – opgestart in 2009 – wordt gedragen door het jonge koppel Elena Garcia en oenoloog Moisés Casas Casas. Op de hoogvlakte van Toledo (ten Zuiden van Madrid) maken ze met de druivenrassen tempranillo en verdejo moderne, fruitgedreven wijnen met respect voor het terroir en de omgeving. De wijngaarden worden dan ook biologisch beheerd.
omschrijving
Strogele kleur. Aroma's van bloemen, tijm en gras. Vrij volle smaak met mooie, rijpe zuren.
wijngaard
De wijngaarden liggen in Miguel Esteban, op een hoogvlakte op 670 m hoogte. De bodem is arm, met ronde keien aan de oppervlakte, klei en kalksteen in de ondergrond, zonder irrigatie. De wijngaard is gemiddeld 20 jaar oud. De opbrengst is laag: zo'n 3 ton per ha (20 hl/ha).
kelder
Met de hand geplukt, vervolgens ontsteeld en zacht gekneusd om vervolgens twee dagen te weken bij 12°C. Na persing en decanteren volgde de gisting in inox tanks bij een temperatuur van maximaal 15°C. De wijn rijpte vervolgens 4 maanden op de gistrest met wekelijkse bâtonnage (opschudden van de gist).