Terrasses de Perret Pinot Noir 2017 terug naar overzicht »Frankrijk

Cellier du Pic / CLR , Frankrijk


domein

Château d'Assas wordt gemaakt door de coöperatie van Assas, Les Vignerons du Pic. Pic St Loup kreeg onmiddellijk bij de creatie van de AOC Coteaux du Languedoc in 1985 een aparte status (en in 2001 een eigen AOC) wegens het aparte terroir. De appellatie is enkel voorbehouden voor rode en roséwijnen, de witte wijnen uit hetzelfde gebied komen als Languedoc op de markt. Les Vignerons du Pic verenigt 70 wijnbouwers uit vier gemeentes Assas, Baillarges, Claret en Saint-Gély-du-Fesc. De jonge agronome Stéphanie Agier is er keldermeester. De wijnen die wij verdelen worden gemaakt in nauwe samenwerking met CLR (Caves Languedoc Roussillon), dat instaat voor de verdeling en verkoop.


omschrijving

Doorzichtige robijnrode kleur. Frisse, lichte pinot noir met heel veel fruit (kersen, frambozen).


wijngaard

Door de hogere ligging van de regio rond Pic St-Loup is er tijdens de rijpingsperiode een groot verschil tussen de temperaturen van dag en nacht. Hierdoor rijpen delicate druiven zoals pinot noir traag en geleidelijk en kunnen de aroma's zich ontwikkelen.


kelder

Klassieke vinificatie met een schilweking van 10 à 12 dagen.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Cellier du Pic / CLR

naam
Terrasses de Perret Pinot Noir

regio
Languedoc

jaar
2017

druivensoorten
pinot noir : 100%

herkomstbenaming
Pays d'Oc IGP

schenktemperatuur
14-16°C

gerecht
groenten, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), varkensvlees, romige kazen, halfharde kaas

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 8,20 - 75cl