Sierra de la Demanda Blanco 2013 terug naar overzicht »Spanje

Compañia de Vinos del Atlántico , Spanje


domein

Dit opmerkelijk wijnbedrijf is in 2002 opgericht door twee studiegenoten. Patrick Mata bleef na zijn thesis over export naar Amerika hangen in de VS en startte er Olé Imports. Hij schakelde zijn vriend Alberto Orte in om in Spanje bij verschillende wijndomeinen geschikte wijnen te selecteren en desgewenst zelf te maken. Ze deelden Spanje in in klimaatzones (zie kaart, hoe hoger het cijfer, hoe meer zon) en zoeken in elke zone naar de hoogst gelegen wijngaarden met oude stokken. In de vinificatie willen ze fruit, fraîcheur en karakter naar voor brengen. Ze brengen dus een totaal-aanpak van wijnstok tot etiket. Wij brengen deze wijnen in exclusiviteit naar België.


omschrijving

Strogele wijn. Complexe neus met weinig hout, veel mineraliteit en een nootjesachtige oxidatieve toets. Frisse maar rijke smaak met stevige, stalige zuren, die de bewaarkracht garanderen. Beendroge smaak met een relatief laag alcoholgehalte. Een oldschool Rioja die zeer goed zou moeten kunnen rijpen (20-30 jaar).


wijngaard

Afkomstig van wijngaarden uit de Rioja Alta op 700 m hoogte (zone 3 op de kaart). De arme bodem bestaat uit rood zand. De wijngaard dateert van 1930.


kelder

14 maand gerijpt op barriques van Franse eik en acaciahout. Acaciahout geeft body en aroma zonder de tannines en toasty smaak van eik. Er werden slechts 2400 flessen gemaakt.


download fiche

type
fris wit, droog

land
Spanje

domein
Compañia de Vinos del Atlántico

naam
Sierra de la Demanda Blanco

regio
Diverse regio's

jaar
2013

druivensoorten
macabeo = viura : 80%
grenache blanc : 20%

herkomstbenaming
Rioja

schenktemperatuur
12-14°C

gerecht
groenten, zeevruchten, kreeft, vis, gerookt, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, gevogelte (kip, kalkoen), halfharde kaas, harde pittige kaas

alcoholpercentage
12% Vol.

€ 28,00 - 75cl