Scheurebe Auslese 2012 terug naar overzicht »Duitsland

Karl Pfaffmann , Duitsland


domein

De Pfalz stond al bekend als wijnregio in de tijd van de Romeinen. Deze zuidelijke regio is bijzonder geschikt voor de Bourgondische druivenrassen naast de klassieke Duitse druiven als Riesling en Silvaner. Karl Pfaffmann begon er in 1955 met het zelf bottelen van wijn op het toen nog gemengde bedrijf. Zoon Helmut legde zich toe op louter wijn en tegenwoordig leidt kleinzoon Markus, oenoloog gediplomeerd in Geisenheim, een domein van 60 ha.


omschrijving

Licht goudgele kleur, zuiver fruitige aroma's (rijpe peer, perzik, lychee, ananas), volle en uitgesproken zoete smaak met tegelijk veel zuren (zoals riesling), wat de wijn levendig maakt. Bij Auslese komt er geen edelrot aan te pas.


wijngaard

Scheurebe is een kruising van riesling die in 1916 op punt werd gesteld door professor Georg Scheu. De bedoeling was om een verbeterde versie van silvaner te maken, maar omdat de druif qua bodem even veeleisend is als riesling heeft ze nooit een groot succes gekend.

Deze scheurebe komt van de wijngaard Walsheimer Silberberg. De bodem bestaat uit loess en leem met kalkhoudende, stenige ondergrond.


kelder

Gecontroleerde gisting bij lage temperatuur na een strenge selectie van de oogst. Verder rijping uitsluitend in inox.


download fiche

type
vol wit, zoet

land
Duitsland

domein
Karl Pfaffmann

naam
Scheurebe Auslese

regio
Pfalz

jaar
2012

druivensoorten
scheurebe : 100%

herkomstbenaming
Pfalz

schenktemperatuur
6-8°C

gerecht
desserts met noten of chocolade, gebak, blauwschimmelkaas

alcoholpercentage
7,5 % Vol.

€ 12,00 - 37,5cl