Rogo Godello 2017 terug naar overzicht »Spanje

Compañia de Vinos del Atlántico , Spanje


domein

Dit opmerkelijk wijnbedrijf is in 2002 opgericht door twee studiegenoten. Patrick Mata bleef na zijn thesis over export naar Amerika hangen in de VS en startte er Olé Imports. Hij schakelde zijn vriend Alberto Orte in om in Spanje bij verschillende wijndomeinen geschikte wijnen te selecteren en desgewenst zelf te maken. Ze deelden Spanje in in klimaatzones (zie kaart, hoe hoger het cijfer, hoe meer zon) en zoeken in elke zone naar de hoogst gelegen wijngaarden met oude stokken. In de vinificatie willen ze fruit, fraîcheur en karakter naar voor brengen. Ze brengen dus een totaal-aanpak van wijnstok tot etiket. Wij brengen deze wijnen in exclusiviteit naar België.


omschrijving

Bleek strogele kleur. Aroma's van citrus, sinaasschil, peer en bloesems. Voor een frisse wijn is de textuur opvallend vol en intens. Lange afdronk.


wijngaard

De appellatie Valdeorras ligt in Galicië (zone 1 op de kaart). Afkomstig van drie dicht bij elkaar liggende wijngaarden, net ten Oosten van Vilamartin, op 1 km van de rivier Sil. De wijngaard werd aangeplant in 1990-1992 in leisteenbodem, op een hoogte van 466 m.


kelder

Voor deze wijn worden enkel de 30% beste druiven weerhouden van de drie wijngaarden. Na 10 uur schilcontact worden de druiven geperst. De gisting verloopt langzaam, bij lage temperatuur. Na de gisting blijft de jonge twee maanden in contact met de gist zodat de wijn rijker wordt van smaak. Geen malolactaat-omzetting. De rijping gebeurt uitsluitend op inox.


onderscheidingen

Robert Parker: "One of the finest Godello wines I have ever tasted"


download fiche

type
fris wit, droog

land
Spanje

domein
Compañia de Vinos del Atlántico

naam
Rogo Godello

regio
Diverse regio's

jaar
2017

druivensoorten
godello = gouveio : 100%

herkomstbenaming
Valdeorras DO

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
zeevruchten, kreeft, vis, gerookt, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken

alcoholpercentage
13,0% Vol.

€ 14,00 - 75cl