Premium Ezerjó 2016 terug naar overzicht »Hongarije

Kamocsay Jr. , Hongarije


domein

Ákos Kamocsay is van kindsbeen af opgegroeid met wijn. Zijn vader was hoofd-wijnmaker bij Hilltop Winery, en had daarnaast zijn eigen wijngaarden in Mór. Hij besloot al snel om van wijn zijn beroep te maken. Hij studeerde wijnbouw, leerde aan de zijde van zijn vader en deed ervaring op in Zuid-Afrika en Californië. Tussen 2005 en 2012 was hij wijnmaker en mede-eigenaar van Maurus in Mór, waar we eerder mee samenwerkten. Sinds 2013 maakt hij wijn onder zijn eigen merk, voorlopig nog van druiven aangekocht bij wijnbouwers waar hij al lang een band mee heeft.


omschrijving

Bleke kleur. In de neus niet zo intens, met aroma's van fruit (perzik, watermeloen) en mineralen (vuursteen). Frisse smaak, eerder strak, met mooi fruit en de mineralen die terug komen. Evenwichtige, subtiele wijn.


wijngaard

Bodem: loess met kalkhoudende ondergrond. De druiven werden aangekocht bij bevriende wijnbouwers uit Mor. Ezerjó is een heel oude variëteit en de echte specialiteit van de regio. De naam betekent "duizend keer goed" in het Hongaars en slaat op de vele kanten die men uit kan met de druif: van strak fris tot weelderig en zelfs edelzoet. Het is van nature een druif met strakke zuren, maar wanneer het weer het toelaat om de druiven rijper te laten worden (zoals hier in 2009) krijgt men een rijkere en complexere smaak.


download fiche

type
vol wit, droog

land
Hongarije

domein
Kamocsay Jr.

naam
Premium Ezerjó

regio
Mór

jaar
2016

druivensoorten
ezerjó : 100%

herkomstbenaming
Mór

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
salades, asperges, groenten, mosselen, zeevruchten, vis, gerookt, vis, gegrild of gebakken

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 11,50 - 75cl
Terug verwacht May '21