LIV rosé 2022 terug naar overzicht »Portugal

A&D Wines , Portugal


domein

Alexandre en Dialina Gomes (vandaar A&D Wines) zijn ingenieurs van opleiding. Het familiale domein Casa do Arrabalde werd vanaf 1991 opnieuw aangeplant, goed voor 5 ha wijngaarden. Later werd Quinta do Espinhosos bijgekocht met 7 ha wijngaarden en bovendien alle installaties om wijn te maken. In 2009 werd de eerste eigen wijn gemaakt. In 2015 werd Quinta de Santa Teresa bijgekocht. Het is op dit laatste domein dat de Monólogo en Singular-wijnen gemaakt worden. De drie domeinen bevinden zich in de Minho, sub-regio Baião, grenzend aan de Douro. Dit is het warmste deel van Vinho Verde. De bodems bestaan uit graniet en door de steile helling krijgen de druiven veel zon. De landbouw is de facto biologisch (geen label) en het wijnmaken modern en zuiver.


omschrijving

Dieproze kleur. De aroma's worden beheerst door rood fruit met minerale accenten. Licht en fris om te drinken.


wijngaard

De wijngaard torent uit boven de Douro-vallei op een hoogte van 400m boven zeeniveau. De bodem is arm, zanderig met graniet als ondergrond. De wijngaard wordt biologisch beheerd.


kelder

Manuele oogst in kisten van 24 kg. De druiven werden ontsteeld en na een korte schilweking pneumatisch geperst. Gisting in inox bij lage temperatuur. De malo-lactaatomzetting werd vermeden. Geschikt voor veganisten, geen dierlijke producten werden gebruikt.


download fiche

type
rosé, droog

land
Portugal

domein
A&D Wines

naam
LIV rosé

regio
Minho

jaar
2022

druivensoorten
touriga nacional
souzão

herkomstbenaming
Vinho Verde

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, pasta's, kreeft, vis, gerookt, vis, gepocheerd, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen)

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 9,10 - 75cl