Les Bobines Rouge 2019 terug naar overzicht »Frankrijk

Domaine Les Caizergues , Frankrijk


domein

Robert en Patricia Middleton, een Brits koppel uit de rand van London, kochten dit domein in 2017 en realiseerden hiermee een droom die al meer dan 20 jaar aanwezig was. Onmiddellijk werden de nodige investeringen gedaan en werd er werk gemaakt van de conversie naar biologische landbouw. Het domein was historisch een zijderupskwekerij; het thema van textiel en zijde komt dan ook terug in de namen en de etiketten als eerbetoon aan de geschiedenis. Het domein met 33 ha wijngaarden is schitterend gelegen in het hoogste deel van de Hérault, deels in de appellatie Saint-Guilhem-le-Désert en deels in de Terrasses de Larzac.


omschrijving

Robijnrode wijn. Aroma's van rood fruit met een hint van peper. Sappig en soepel in de mond, boordevol fruit. Is op zijn best licht gekoeld geschonken.


wijngaard

Bodem van klei en zand binnen de zone van Saint-Guilhem-le-Désert. De wijnbouw is biologisch (vanaf oogst 2020 volledig gecertifieerd).


kelder

Machinaal geoogst. Gisting met een zachte extractie waarbij het sap 2x per dag wordt rondgepompt gedurende twee weken. Rijping van zes maanden op inox.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Domaine Les Caizergues

naam
Les Bobines Rouge

regio
Languedoc

jaar
2019

druivensoorten
grenache = garnacha : 50%
syrah : 50%

herkomstbenaming
Saint-Guilhem-le-Désert IGP

schenktemperatuur
12-14°C

gerecht
pasta's, groenten, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), varkensvlees, romige kazen, halfharde kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 9,80 - 75cl