Les Bobines Blanc 2019 terug naar overzicht »Frankrijk

Domaine Les Caizergues , Frankrijk


domein

Robert en Patricia Middleton, een Brits koppel uit de rand van London, kochten dit domein in 2017 en realiseerden hiermee een droom die al meer dan 20 jaar aanwezig was. Onmiddellijk werden de nodige investeringen gedaan en werd er werk gemaakt van de conversie naar biologische landbouw. Het domein was historisch een zijderupskwekerij; het thema van textiel en zijde komt dan ook terug in de namen en de etiketten als eerbetoon aan de geschiedenis. Het domein met 33 ha wijngaarden is schitterend gelegen in het hoogste deel van de Hérault, deels in de appellatie Saint-Guilhem-le-Désert en deels in de Terrasses de Larzac.


omschrijving

Strogele kleur. Intens aroma van perzik, passievrucht samen met frisse, vegetale toetsen typisch voor sauvignon. Intense en fruitrijke smaak, eindigend op een frisse citrustoets.


wijngaard

Bodem van zand met leem en klei binnen de zone van Saint-Guilhem-le-Désert. De wijnbouw is biologisch (vanaf oogst 2020 volledig gecertifieerd).


kelder

Machinaal geoogst 's morgens in de vroegte. De druiven worden direct geperst en na bezinking start de gisting in inox bij lage temperatuur. Na de gisting rijpt de wijn nog zes maand 'sur lie' in inox.


download fiche

type
vol wit, droog

land
Frankrijk

domein
Domaine Les Caizergues

naam
Les Bobines Blanc

regio
Languedoc

jaar
2019

druivensoorten
sauvignon blanc : 70%
viognier : 30%

herkomstbenaming
Saint-Guilhem-le-Désert IGP

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
salades, asperges, groenten, zeevruchten, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken, gevogelte (kip, kalkoen), kruidige gerechten

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 9,80 - 75cl