Les Amoriers 2017 terug naar overzicht »Frankrijk

Domaine Les Caizergues , Frankrijk


domein

Robert en Patricia Middleton, een Brits koppel uit de rand van London, kochten dit domein in 2017 en realiseerden hiermee een droom die al meer dan 20 jaar aanwezig was. Onmiddellijk werden de nodige investeringen gedaan en werd er werk gemaakt van de conversie naar biologische landbouw. Het domein was historisch een zijderupskwekerij; het thema van textiel en zijde komt dan ook terug in de namen en de etiketten als eerbetoon aan de geschiedenis. Het domein met 33 ha wijngaarden is schitterend gelegen in het hoogste deel van de Hérault, deels in de appellatie Saint-Guilhem-le-Désert en deels in de Terrasses de Larzac.


omschrijving

Donkere wijn met een indringend maar elegant aroma van zwart fruit, bloemen, peper en kruiden. Volle, rijke smaak waaruit je kan afleiden dat de druiven zeer rijp waren maar toch zijn de zuren aanwezig om voor een mooie balans te zorgen. De tannines zijn nobel, fijnkorrelig. Een rijk geschakeerde wijn die nog vlot enkele jaren kan rijpen. Een 'amorier' is een moerbeiboom, deze werden vroeger aangeplant op het domein om als voedsel te dienen voor de zijderupsen.


wijngaard

Leem/kleibodem, in het meest Noordelijk en hoogste deel van de Terrasses du Larzac, aan de voet van de Cévennes en niet ver van Pic St-Loup.


kelder

Met de hand geoogst en klassiek gevinifieerd. 1/3 rijpte op barriques van nieuwe Franse eik, 2/3 rijpte op tank. Er werden 6000 flessen gemaakt.


onderscheidingen

2017: Decanter Bronze (89/100)


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Domaine Les Caizergues

naam
Les Amoriers

regio
Languedoc

jaar
2017

druivensoorten
grenache = garnacha : 60%
syrah : 20%
mourvèdre = monastrell : 20%

herkomstbenaming
Terrasses de Larzac

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
lam, varkensvlees, rood vlees, pelswild (hert, reebok, everzwijn), halfharde kaas

alcoholpercentage
14% Vol.

€ 18,00 - 75cl