'Le Tarral' Rouge 2017 terug naar overzicht »Frankrijk

Castelbarry , Frankrijk


domein

'Cooperative artisanale': zo omschrijft de cooperatieve van Montpeyroux zich. Het is een vrij laat opgerichte kelder (1950) die wel 95% van de wijnbouwers van het dorp verenigt. Door de jaren heen is het niveau en ook de erkenning gestegen: tegenwoordig is Montpeyroux een onbetwiste “cru” van de Languedoc. Nu veel leden-wijnbouwers op pensioen gaan, investeren ze in intensieve begeleiding voor jongeren die de wijngaarden willen overnemen en voorheen vaak een job hadden die niets met landbouw te zien had. Ze werken onder het 'Terra Vitis'-label (duurzame landbouw).


omschrijving

Diepdonkerrode kleur. Aroma's van laurier, leder, rozemarijn, drop en zwart fruit. Krachtige, gebalde wijn met lange afdronk.


wijngaard

De oude wijngaard van carignan is aangeplant op zachte kalksteen, de grenache en syrah zijn aangeplant op een kleihoudende bodem met kalk.


kelder

Manuele oogst gevolgd door een traditionele vinificatie met lange extractietijden. Na de gisting rijpt 1/3 op eiken vaten van 400l, de rest rijp in tank. 


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Castelbarry

naam
'Le Tarral' Rouge

regio
Languedoc

jaar
2017

druivensoorten
carignan : 40%
grenache = garnacha : 40%
syrah : 20%

herkomstbenaming
Languedoc Montpeyroux AOP

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
eend, lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, halfharde kaas, harde pittige kaas

alcoholpercentage
13,5% Vol.

€ 12,20 - 75cl