La Cave du Port Blanc 2018 terug naar overzicht »Frankrijk

Les Caves Richemer , Frankrijk


domein

Richemer is de fusie van de coöperaties van Agde en Marseillan, twee stadjes gelegen aan het Etang de Thau. In het totaal vertegenwoordigen deze 350 wijnbouwers met samen 1500 hectare. De naam komt van de legendarische wijnbouwer Henri Richet, die in de 19de eeuw rijk zou zijn geworden met de verkoop van zijn wijn via de haven van Marseillan. Om die reden werd hij "Richemer" genoemd. Het Domaine de Maraval bekleedt een speciale positie: dit domein, gelegen in het natuurgebied van Cap d'Agde, behoort aan de "Conservatoire du Littoral", maar de 30 hectaren worden bewerkt door 5 wijnbouwers van de coöperatieve. 


omschrijving

Strogele wijn met intense fruitige aroma's (pompelmoes, abrikoos) met een toets van vanille. Frisse smaak met toch een zekere vettigheid en rondeur.


wijngaard

Alluviale bodem (zand en klei) met keien uit het quaternair. De nabijheid van het Etang de Thau zorgt voor afkoeling en vochtigheid.


download fiche

land
Frankrijk

domein
Les Caves Richemer

naam
La Cave du Port Blanc

regio
Languedoc

jaar
2018

druivensoorten
vermentino = rolle : 85%
viognier : 15%

herkomstbenaming
Côtes de Thau

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, zeevruchten, kreeft, vis, gerookt, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken, gevogelte (kip, kalkoen)

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 9,20 - 75cl
Terug verwacht Mar '20