Hermanos Fernández 2020 terug naar overzicht »Spanje

Bodega Tres Pilares , Spanje


domein

Deze bodega werd gestart in 2013 door de familie Fernandez, die daarvoor al 50 jaar actief was in de wijnbouw. De drie 'pilaren' uit de naam zijn drie broers met elk hun specialiteit: Jaime (wijngaarden), Eustaquio (wijnmaker) en Juan Antonio (administratie). Ze vullen elkaar aan en vormen een hecht team. Hun 70 hectaren wijngaarden liggen in La Seca, in het hart van de Rueda. Door de ligging op grote hoogte (700-800 m) is er een flinke afkoeling 's nachts waardoor de aroma's zich goed ontwikkelen en de frisheid behouden blijft.


omschrijving

Strogele kleur. Uitbundig aroma van rijpe verdejo, met de bekende citrustoetsen maar ook rijper exotisch fruit. Veel volume in de mond, rijk van smaak. Met deze verdejo wordt aangetoond dat de Rueda meer voorbrengt dan zomerse aperitiefwijntjes. Op het etiket staan de silhouetten van de drie broers Fernández, de drie 'pilaren' van Bodega Tres Pilares.


wijngaard

Zeer arme bodem op het hoogplateau van Rueda. De bodem is bezaaid met keien. Selectie van druiven uit wijngaarden van minstens 30 jaar oud. Het rendement is wettelijk beperkt tot 6500 kg/ha (ongeveer 42 hl/ha).


kelder

Na de oogst volgt een korte koude schilweking. Daarna worden de druiven zeer zacht geperst: voor 1 liter sap worden meer dan 1,5 kg druiven geperst. De gisting verloopt bij gecontroleerd lage temperatuur in inox tanks. Na een rijping "sur lie" volgt de botteling in het voorjaar volgend op de oogst.


download fiche

type
fris wit, droog

land
Spanje

domein
Bodega Tres Pilares

naam
Hermanos Fernández

regio
Castilla y León

jaar
2020

druivensoorten
verdejo : 100%

herkomstbenaming
Gran Vino de Rueda DO

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
aperitief, salades, asperges, mosselen, oesters, zeevruchten, geitenkaas

alcoholpercentage
13% Vol.

€ 13,00 - 75cl
Terug verwacht Aug '22