Garnacha 2017 terug naar overzicht »Spanje

Bodegas Vegamar , Spanje


domein

Bodegas Vegamar lit in een speciale subregio van de DO Valencia, namelijk de 'Vinos Mediterean de Altura'. De wijngaarden liggen namelijk op 550-600 m hoogte en toch vlak bij de zee, op zo'n 70 km van Valencia. Het gebied is omgeven door twee rivieren en 30 km in de omtrek zijn er geen andere wijngaarden. Door de grote hoogte en de afkoeling door de nabijheid van de zee hebben de wijnen een voor dit gebied onverwachte frisheid en fruitigheid.


omschrijving

Robijnrode kleur met paarse accenten. Zuivere aroma's van rood fruit (rode bessen, aardbei). Vlezige smaak met zacht fruit en ronde tannines.


wijngaard

De bodem van de wijngaard bestaat uit klei en kalksteen. De gebruikte garnacha is van de tintorera-variëteit, dus met gekleurd vruchtvlees.


kelder

De druiven worden 's nachts geoogst om te profiteren van de koelte. De druiven worden eerst drie dagen geweekt bij 12°C, waarbij vloeibare CO2 eventuele oxidatie voorkomt. Daarna start de gisting en laat men de temperatuur oplopen tot maximaal 28°C. Tijdens de verdere rijping wordt micro-oxygenatie toegepast om een ronde smaak en een stabiele kleur te krijgen.


download fiche

type
fruitig rood, droog

land
Spanje

domein
Bodegas Vegamar

naam
Garnacha

regio
Valencia

jaar
2017

druivensoorten
grenache = garnacha : 100%

herkomstbenaming
Valencia DO

schenktemperatuur
14-16°C

gerecht
pasta's, gevogelte (kip, kalkoen), duif, varkensvlees, rood vlees, romige kazen, halfharde kaas

alcoholpercentage
14% Vol.

€ 9,00 - 75cl
Terug verwacht Sep '18