Faugères Blanc 2017 terug naar overzicht »Frankrijk

Château des Peyregrandes , Frankrijk


domein

Het domein van Château des Peyregrandes in het dorp Roquessels is al verschillende generaties in bezit van de familie Bénézech-Boudal. Vandaag runt Marie-Geneviève het domein samen met haar zonen Laurent en Hervé. Er zijn 25 hectaren op drie verschillende sites, waaronder een perceel carignan van meer dan 70 jaar oud. De stijl is traditioneel met als doel krachtige maar toch verfijnde wijnen te maken. Sinds 2016 is het domein volledig biologisch.


omschrijving

Goudgele wijn die ruikt naar geconfijt fruit (abrikoos) en kruiden. Complexe, rijke smaak waarin je de leisteen bijna proeft. Fascinerende wijn voor liefhebbers.


wijngaard

De wijngaard van 1 ha ligt op 200 à 300 m hoogte aan de voet van de Cévennes, georienteerd naar het Zuiden. De bodem bestaat uit leisteen, typisch voor de Faugères. De wijnbouw is biologisch en het rendement ligt laag, omtrent 25 hl/ha.


kelder

Manuele oogst. Na een directe persing gist de most in inox tanks met temperatuurscontrole. De verder rijping gebeurt op inox.


download fiche

type
vol wit, droog

land
Frankrijk

domein
Château des Peyregrandes

naam
Faugères Blanc

regio
Languedoc

jaar
2017

druivensoorten
roussanne : 65%
marsanne : 35%

herkomstbenaming
Faugères

schenktemperatuur
12-14°C

gerecht
kreeft, vis, gerookt, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, charcuterie, gevogelte (kip, kalkoen), romige kazen, halfharde kaas

alcoholpercentage
14% Vol.

€ 13,50 - 75cl