El Godello Juan Míguez 2020 terug naar overzicht »Spanje

O'Ventosela , Spanje


domein

O'Ventosela is een familiebedrijf opgericht in 1980 door Juan Míguez Montero. Het grootste deel van de wijngaard ligt in Esposende, op de rechteroever van de Avia, een zijrivier van de Minho, in het hart van de DO Ribeira. De wijngaard behoorde vroeger toe aan Pazo de Ulloa. Traditionele druivenrassen zoals treixadura, godello, albariño en mencia zijn aangeplant. Duurzame wijnbouwtechnieken worden toegepast. De kelder is heel modern en laat toe om de druiven in ideale omstandigheden te verwerken en om zuivere, expressieve aroma's te bekomen.


omschrijving

Bleek strogele kleur. Aroma's van peer en citrusfruit. Frisse, levendige smaak met veel fruit en een zekere vettigheid. Mineraal karakter.


wijngaard

De wijngaard is op het zuidwesten gericht en tussen 14 en 28 jaar oud. De ondergrond bestaat uit graniet met een zanderige bovenlaag met keien.


kelder

Manuele oogst in kratjes van 15 kg. Selectie van de oogst bij het binnenkomen van de kelder, gevolgd door een pneumatische persing. Gisting in inox bij een gecontroleerde temperatuur van maximum 18°C, daarna wordt de wijn nog 6 maand gelagerd op de gist waarbij batonnage toegepast wordt. Botteling na koude stabilisatie en filtering.


download fiche

type
fris wit, droog

land
Spanje

domein
O'Ventosela

naam
El Godello Juan Míguez

regio
Galicia

jaar
2020

druivensoorten
godello = gouveio : 100%

herkomstbenaming
Ribeiro DO

schenktemperatuur
8-10°C

alcoholpercentage
12,5% Vol.

€ 16,50 - 75cl