Cesanese 2016 terug naar overzicht »







Italië

Cantina Imperatori , Italië


domein

Stefano Imperatori heeft zijn leven lang al een grote passie voor wijn. Hij verkocht de supermarkten in Rome waar hij eigenaar van was, en kocht samen met zijn zoon Lorenzo 8 ha braakliggende grond in Frascati, net ten Zuiden van Rome. Ze kozen voor twee lokale druiven, bijna verdwenen door de phylloxera, cesanese en trebbiano verde, en drie internationale druiven, om de kwaliteit van hun terroir te kunnen bewijzen: viognier, cabernet sauvignon en petit verdot. In het totaal werden 5 hectaren aangeplant, plus wat olijfbomen. De wijngaarden liggen in de vorm van een amfitheater gericht op Rome, met een uitstekend microklimaat en natuurlijke drainage. De eerste verkoopbare oogst was in 2016. Het domein streeft naar perfectie. De wijnbouw is de facto biologisch. Agronoom Enrico Carli en oenoloog Angelo Giovaninni hebben de dagelijkse leiding.


omschrijving

Donkere wijn met aroma's van rood fruit en bloemen. Intense smaak met veel structuur, harmonieus en elegant.


wijngaard

Compacte, vulkanische bodem met klei op 300 m boven zeeniveau. Hoge plantdichtheid van 5700 stokken per ha. De opbrengst is 1 kg per plant (40 hl/ha).


kelder

Manuele oogst eind september. Gisting in inox met dagelijkse remontage en delestage. De wijn rijpte 1 jaar in grote vaten (15 hl) van Slavoonse eik. Deze geeft geen eiksmaak af maar zorgt voor een trage rijping van de wijn.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Italië

domein
Cantina Imperatori

naam
Cesanese

regio
Lazio

jaar
2016

druivensoorten
cesanese : 100%

herkomstbenaming
Lazio DOC

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), harde pittige kaas, blauwschimmelkaas, meditatiewijn

alcoholpercentage
14,0% Vol.

€ 19,00 - 75cl