De kelder heeft zijn oorsprong in 1916, toen lokale wijnboeren een samenwerking startten om samen wijn te maken in La Font de la Figuera, ten zuiden van Valencia. Don Antonio Arraez werd eigenaar in 1950 en begon op grotere schaal wijn te commercialiseren. Zijn zoon zette het werk verder, de productie werd geïndustrialiseerd en de verkoop internationaal. De jonge Toni Arraez nam de oubollige kelder over in 2007 en zorgde voor de nodige vernieuwing en frisse ideëen met respect voor de eigenheid van de wijnen. Tegenwoordig worden 1,2 miljoen flessen verkocht, Malavida is hun bekendste wijn.
omschrijving
Strogeel met een romige mousse. In de neus valt het cleane boomgaardfruit op met op de achtergrond de tertiaire biscuit-toetsen. Rond en zacht in de mond met voldoende goede zuren. Een complexe, rijke, gastronomische Cava.
wijngaard
De druiven zijn afkomstig van geselecteerde wijngaarden op de hoogvlakte van Valencia. De kleibodems en de noordelijke oriëntatie zorgen voor een geleidelijke rijping en goede zuren.
kelder
Gemaakt volgens de methode traditionelle met een tweede gisting op fles. De wijn rijpte maar liefst 36 maanden "sur lie", met de gist in de fles dus.