Cabernet Sauvignon 2015 terug naar overzicht »Frankrijk

Château La Freynelle , Frankrijk


domein

Château La Freynelle is ontstaan in 1789. Huidige eigernares Véronique Barthe maakt de 8ste generatie uit, zij erfde van haar ouders in 1992. Het domein omvat 75 ha in verschillende gemeenten van de entre-deux-mers: Daignac, Targon, Faleyras en Espiet. De kelder is bijzonder modern uitgerust. Philippe Gardère is oenoloog en leidt de dagelijkse werking van het domein samen met een team van tien mensen. Samen met Véronique bezit hij Château d'Arcole in Saint-Emilion. De flamboyante Véronique is bezielster van dit domein, ze heeft een frisse kijk en en is niet bang om te veranderen. Zo bottelt ze haar Bordeauxwijnen met een schroefdop.


omschrijving

Klassieke cabernet sauvignon in al zijn facetten: intense kleur, aroma van zwart fruit, groene paprika en een vleugje ceder, een smaak met een goede structuur en merkbare tannines. Het hout is discreet in deze wijn, het fruit staat op de voorgrond. De textuur van de wijn is slank en soepel.


wijngaard

De wijngaarden bevinden zich op heuveltoppen in een zachtglooiend landschap. De bodem bevat veel klei en kalk. De expositie is voornamelijk zuidelijk. De wijnstokken zijn gemiddeld 25 jaar oud.


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Frankrijk

domein
Château La Freynelle

naam
Cabernet Sauvignon

regio
Bordeaux

jaar
2015

druivensoorten
cabernet sauvignon : 100%

herkomstbenaming
Bordeaux

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
lam, rood vlees, stoofschotels, pelswild (hert, reebok, everzwijn), kruidige gerechten, harde pittige kaas

alcoholpercentage
13,0% Vol.

€ 10,50 - 75cl
Terug verwacht Sep '17