Blanco terug naar overzicht »Spanje

O'Ventosela , Spanje


domein

O'Ventosela is een familiebedrijf opgericht in 1980 door Juan Míguez Montero. Het grootste deel van de wijngaard ligt in Esposende, op de rechteroever van de Avia, een zijrivier van de Minho, in het hart van de DO Ribeira. De wijngaard behoorde vroeger toe aan Pazo de Ulloa. Traditionele druivenrassen zoals treixadura, godello, albariño en mencia zijn aangeplant. Duurzame wijnbouwtechnieken worden toegepast. De kelder is heel modern en laat toe om de druiven in ideale omstandigheden te verwerken en om zuivere, expressieve aroma's te bekomen.


omschrijving

Bleek strogele wijn. Aroma's van citrus en kruiden. Slanke, strakke smaak met veel fruit en een toets van munt. Heel fris en mineraal. Perfect bij alles wat uit de zee komt...


wijngaard

De wijngaard is op het zuidwesten gericht en is tussen 14 en 28 jaar oud. De ondergrond bestaat uit graniet met een zanderige bovenlaag met keien.


kelder

Manuele oogst in kratjes van 15 kg. Selectie van de oogst bij het binnenkomen van de kelder, gevolgd door een pneumatische persing. Gisting in inox bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 18°C. Botteling na koude stabilisatie en filtering.


download fiche

type
fris wit, droog

land
Spanje

domein
O'Ventosela

naam
Blanco

regio
Galicia

druivensoorten
palomino : 80%
treixadura : 20%

herkomstbenaming
Ribeiro DO

schenktemperatuur
8-10°C

gerecht
aperitief, salades, mosselen, oesters, zeevruchten, kreeft, vis, gerookt, vis, gepocheerd

alcoholpercentage
11% Vol.

€ 10,50 - 75cl
Terug verwacht May '21