Búho Negro 2014 terug naar overzicht »Spanje

Quinta de Aves , Spanje


domein

Quinta de Aves is de commerciële naam van de wijn die gemaakt wordt op Finca La Cañada, een groot landbouwbedrijf van 600 hectaren, waarvan 75 ha wijngaarden. Dit bevindt zich in La Mancha, de hoogvlakte ten Zuiden van Madrid, nabij Ciudad Real. Naast de voor de streek typische tempranillo en airén werden nieuwe druivenrassen aangeplant: merlot, chardonnay, syrah, graciano, sauvignon en moscatel. In 2012 werd een gloednieuwe kelder in gebruik genomen.


bijkomende info

Het domein is ambitieus en beseft dat de regio La Mancha niet de beste reputatie heeft wat kwaliteit betreft. Daarom ijvert het voor een erkenning als "Pago", een eigen herkomstbenaming op het niveau van het domein. Daarvoor moet aan strenge eisen worden voldaan. Tot op heden zijn nog maar 16 "Vino de Pago" erkend in Spanje.


omschrijving

Donkere wijn met een zuiver, uitnodigend aroma van vers rood fruit gecombineerd met complexe houttoetsen. Gebalde kracht in de smaak met goede zuren. Dit is het antwoord van Quinta de Aves op Rioja Crianza: van hoog niveau, modern gemaakt van druiven met veel concentratie.


wijngaard

Afkomstig van de oudste stokken van de eigen wijngaarden. Het gaat om zeer oude stokken, een deel zelfs ouder dan 100 jaar, met navenant lage en geconcentreerde opbrengst.


kelder

12 maand gerijpt op Franse en Amerikaanse eik.


onderscheidingen

2014: Laureaat in de Wijnkoopgids 2017 (F. Van der Auwera)


download fiche

type
krachtig rood, droog

land
Spanje

domein
Quinta de Aves

naam
Búho Negro

regio
Castilla - La Mancha

jaar
2014

druivensoorten
tempranillo = aragonês = tinta roriz : 100%

herkomstbenaming
Vino de la tierra de Castilla

schenktemperatuur
16-18°C

gerecht
lam, rood vlees, pluimwild (fazant, patrijs), pelswild (hert, reebok, everzwijn), halfharde kaas, harde pittige kaas

alcoholpercentage
14,5% Vol.

€ 10,00 - 75cl