Amure 2019 terug naar overzicht »Italië

Claudio Quarta Vignaiolo , Italië


domein

"Claudio Quarta Vignaiolo" (voorheen Magistravini) is de naam van een ambitieus nieuw wijnproject opgestart in 2006 door Claudio Quarta, een wetenschapper die zijn bedrijfje Biosearch Italia wist uit te bouwen tot het grootste biotechbedrijf in Italië. Dit succes heeft hem toegelaten om samen met enkele vrienden-ondernemers in zijn geboortestreek een oude droom waar te maken: een wijnbedrijf beginnen. Er volgde een intensief investeringsprogramma, met ondermeer de bouw van een nieuwe kelder. Tot nu toe werden drie wijndomeinen aangekocht: Tenute Eméra en Cantina Moros in Puglia, en Sanpaolo in Campania, samen goed voor 90 ha wijngaarden. Het doel is om in verschillende prijsklassen wijnen te maken met een top prijs/kwaliteitsverhouding en daarbij ook de lokale druivenrassen en terroirs tot uiting te brengen.

 


omschrijving

Strogele wijn met een aroma van bloemen en muskaat. Rijke, volle, gelaagde, complexe smaak, die zowel instant fruitplezier als lengte biedt.


wijngaard

De wijngaarden liggen in Puglia, op een boogscheut afstand van de zee. De ondergrond van kalksteen speelt een belangrijke rol in het vasthouden en reguleren van water voor de wijnstokken. Deze wijn is een rechtstreeks resultaat van het proefveld van Claudio Quarta. De fiano-druif komt uit Campanië maar blijkt het erg goed te doen in Puglia. De aromatische moderne kruising incrocio manzoni zorgt voor een aparte, exotische toets.


kelder

Gisting en rijping in inox.


download fiche

type
vol wit, droog

land
Italië

domein
Claudio Quarta Vignaiolo

naam
Amure

regio
Puglia

jaar
2019

druivensoorten
fiano : 93%
incrocio manzoni 13.0.25 : 7%

herkomstbenaming
Puglia

schenktemperatuur
10-12°C

gerecht
zeevruchten, vis, gerookt, vis, gepocheerd, vis, gegrild of gebakken, vis in saus, gevogelte (kip, kalkoen), kruidige gerechten

alcoholpercentage
13% Vol.

€ 12,80 - 75cl