Odilon Nieuwsterug naar overzicht »

Generatie W

07 / 01 / 2013

Generatie W is opgericht in 2012 door zes wijnimporteurs met als doel samen kwaliteitsvolle wijn te promoten. Deze groep bestaat uit Odilon (Brugge), Vinikus en Lazarus (Merchtem/Leuven), Martin Wijnen (Berlare), Kaas en Wijn Stefaan (Kruibeke), Weinwelt (Mol) en Cantucci (Halle).

Elk van ons levert aan de betere gastronomie maar we willen graag een breder publiek laten kennismaken met wijnen van wijnbouwers die dit verdienen. Een importeur van Generatie W stelt zich niet tevreden met een klassiek aanbod zonder risico's, neen, hij gaan op zoek naar nieuwe wijndomeinen, jonge wijnbouwers en ontdekt of herontdekt verrassende landen, streken of druivenrassen. Hij is niet noodzakelijk piepjong maar wel jong van geest en heeft zelf zijn eigen zaak opgebouwd volgens zijn eigen visie. Kwaliteit staat hierbij centraal. De leden van Generatie W blijven onafhankelijk van elkaar, maar zijn generatiegenoten en delen dezelfde filosofie. We zijn veeleer collega's dan concurrenten.

Onze eerste gezamenlijke degustatie is op zondag 24 februari in de banketzaal van het MAS in Antwerpen, op de bovenste verdieping. Elk brengt 20 wijnen mee, een veelzijdig assortiment van 120 wijnen zal de proeftafels sieren.

Intussen is de degustatie VOLZET! Inschrijven is dus niet meer mogelijk. Info is wel nog te raadplegen op de site www.generatie-w.be .