Sciorio is een klein domein van 7 ha in Costigliole d’Asti, tussen Asti en Nizza in het hart van de Barberastreek. De broers Mauro en Guiseppe Gozzelino zijn de bescheidenheid zelve, bij hen geen moderne technologie of marketing maar vooral veel hard werk in de wijngaard. De aanpak is authentiek traditioneel met weinig of geen gebruik van moderne middelen. De rijping is lang en enkel de duurste wijn krijgt nieuwe eik. Ook het gebruik van sulfiet is minimaal. De resultaten mogen er zijn: ‘naturelle’ wijnen met persoonlijkheid waar je graag nog een glas meer van drinkt.
Goudgele, volle, en vrij krachtige Chardonnay met goed fruit maar vooral een stevige minerale ruggengraat en een gebrande toets, afkomstig van het terroir. In de mond toch verrassend goede zuren en een lange afdronk.
wijngaard
De Chardonnay aardt goed in dit mediterraans klimaat op een zware kalkhoudende kleigrond. Deze druif staat hier al een paar honderd jaar en is dus geen recente trendgerichte aanplant. Het snoeien gebeurt zeer zorgzaam en het rendement komt niet boven de 50 hl/ha uit.
kelder
Manuele pluk, gisting met indigene gisten en rijping op inox tot maart/april van het volgende jaar.